Mergi la conţinutul principal
d

Ingineria Petrolului şi Gazelor

John joe

Prof. univ. dr. ing.
AVRAM Lazăr

Decan

Date de contact:

B-dul Bucureşti, nr.39,
Ploieşti, România, 100680
Tel. mobil: +40 786 401 508
Tel.: +40 244 576210
Fax: +40 244 575847
E-mail: office.ipg@upg-ploiesti.ro

Mesajul decanului:

Ingineria Petrolului şi Gazelor este singura facultate din România care pregăteşte specialişti în domeniul exploatării zăcămintelor de petrol şi gaze şi printre puţinele din Europa şi chiar din lume.

Studenţii şi masteranzii facultăţii de Ingineria Petrolului şi Gazelor beneficiază de serviciile unui corp profesoral de elită, de laboratoare de cercetare şi didactice moderne, softuri de ultimă oră etc.

Studenţii şi masteranzii cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, pot beneficia de burse, atât de la bugetul de stat, cât şi din partea unor companii petroliere, cu care facultatea are relaţii de colaborare.

Spectrul competenţelor obţinute de studenţii şi masteranzii facultăţii este extrem de larg. Aceasta le permite absolvenţilor să găsească uşor locuri de muncă, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Astfel, după absolvire se pot angaja ca ingineri de foraj, ingineri de fluide, ingineri de producţie, supervizori de foraj-extracţie, ingineri de zăcământ, ingineri în transport, distribuţie şi depozitarea fluidelor (ţiţei, gaze, apă), cercetători, proiectanţi, cadre didactice în învăţământul preuniversitar şi/sau universitar etc.

Pentru absolvenţii unui program de masterat există şansa continuării pregătirii ştiinţifice în cadrul unui program de doctorat în domeniul Mine, Petrol şi Gaze, tot în cadrul facultăţii.

Diplomele de licenţă şi cele de master sunt recunoscute pretutindeni în lume, oferind şansa angajării absolvenţilor la prestigioase companii petroliere multinaţionale.