Mergi la conţinutul principal
d
NEWS

ANUNT IMPORTANT

ANUNȚ

 

Ca urmare a Hotărârii Senatului UPG Ploiești Nr. 28 din 26 NOIEMBRIE 2020  Art.2 , Senatul universitar a hotărât ca, în perioada 11-27 ianuarie 2021, la toate programele de studii universitare de licență și master, formele IF, ID și FR, și pentru toți anii de studiu, activitățile didactice de seminar, laborator și proiect să se desfășoare prin participarea fizică în universitate a tuturor studenților, iar activitățile didactice de curs să se desfășoare online.

În condițiile în care deciziile ministerului de resort și ale Guvernului României nu vor permite acest lucru, toate activitățile didactice se vor desfășura online.

Consiliul de Administrație al UPG Ploiești consideră că în prezent situația din România nu permite desfășurarea de activități didactice sigure din punctul de vedere al răspândirii epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2,  prin participarea fizică în universitate a studenților din cauza următoarelor motive:

  1. În condițiile în care după o lungă perioadă de activități on-line se întorc în universitate peste 6500 de studenți și  de cadre didactice pericolul de contaminare  cu coronavirus SARS-CoV-2  este ridicat.
  2. Nicio persoană din cadrul comunității academice din UPG Ploiești nu a fost vaccinată anti coronavirus SARS-CoV-2.
  3. Există un risc ridicat să compromitem o situație bună în care s-au manifestat puține cazuri de coronavirus SARS-CoV-2  în universitate în rândul personalului și studenților, cu eforturi mari din partea managementului universității.
  4. Mesajul primit din partea MEC este de menținere a situației de activitate on-line.

Ca urmare, Consiliul de Administrație al UPG Ploiești hotărăște:

  • menținerea activității on-line atât pentru toate activitățile didactice, inclusiv examinările studenților (examene, proiecte, verificări), până la sfârșitul sesiunii din luna februarie,  21.02.2021.
  • plata taxelor de rezervare a camerei de cămin în procent de 50 % pe  lunile ianuarie și februarie conform Hotărârii Consiliul de Administrație al UPG Ploiești Nr. 46 din ședința din 25 noiembrie 2020: Art.6. Consiliul de Administrație a hotărât ca, începând cu 1 ianuarie 2021, studenții care se retrag din cămin, dar vor să-și păstreze locul, să achite în avans 2 luni 50 % din valoarea regiei de cămin. Taxele se vor plăti până la 20.01.2021 pentru luna ianuarie 2021, până la 8.02.2021 pentru luna februarie 2021.
  • Studenții care achită taxa de rezervare pe cele două luni până la 20.01.2021 vor plăti doar 40 % din valoarea regiei de cămin.

Consiliul de Administrație al UPG Ploiești

7.01.2021