Mergi la conţinutul principal
d
NEWS

UPG Ploiesti a gazduit Conferinta internationala „Zilele Academiei de Stiinte Tehnice din Romania”

Zilele-ASTR-UPGPloiesti2-Mobile.jpg

Academia de Științe Tehnice a organizat, în perioada 18-19 octombrie 2018, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, a 13-a ediție a Conferinței Internaționale „Zilele Academiei de Științe Tehnice din România”, cu tema „Energia și mediul – provocări majore ale secolului XXI”.

În deschiderea evenimentului, Rectorul UPG Ploiești, prof. Univ. Dr. Ing. Mihai Pascu Coloja, a evidențiat realizările din ultimul timp ale instituției, după care au fost prezentate 5 lucrări în plen, printre care și cele susținute de ministrul Energiei, Anton Anton, intitulată „Strategia Națională de Energie”, respectiv de un profesor de la Universitatea Kentucky, intitulată „Recent developments in electric energy storage technologies – USA perspectives”. Apoi au fost prezentate lucrări pe 7 secțiuni: Surse de energie; Conversia, stocarea și utilizarea energiei; Teoria sistemelor; Protecția mediului; Petrol și Gaze; Eficacitate și eficiență în inginerie – două module.

Tematicele generice ale evenimentului au vizat următoarele subdomenii de interes: Tradiții și modernitate în zona Prahova; Surse de energie și conversie; Sisteme de transfer; Tehnologii nepoluante; Echipamente și instalții; Soluții pentru protecția mediului (aer, apă, sol); Soluții pentru refacerea mediului poluant; Eficacitate și eficiență în inginerie.

Lucrările susținute vor fi publicate în PROCEEDINGS Zilele Academice ale ASTR, ediția a XIII-a, 2018, la Editura AGIR.

Participanții la acest eveniment de prestigiu științific (de a cărui organizare, din partea UPG Ploiești, s-a ocupat in Comitet condus de Prorectorul Mihail Minescu) au efectuat și vizite la Rafinăria Petrobrazi, Centrala Electrică cu Ciclu Combinat Brazi, Muzeul Național al Petrolului și Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.


https://www.prahovabusiness.ro/upg-ploiesti-a-gazduit-conferinta-internationala-zilele-academiei-de-stiinte-tehnice-din-romania/