Mergi la conţinutul principal
d
delegatie

Vineri, 1.02.2019, Ambasadorul Kuweitului, E.S. Dl. TALAL MANSOUR ALHAJERI, a efectuat o vizită în judeţul Prahova şi în Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti

     Cu acest prilej, s-au purtat discuţii referitoare la posibilităţile de colaborare dintre studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti cu omologul lor de la Universitatea din Kuweit, - ,,College of Engineering and Petroleum” , în special cu Facultatea de Petrol şi Gaze.

del2.jpg

    La întâlnirea cu E.S. Dl. TALAL MANSOUR ALHAJERI din partea conducerii Universităţii Petrol –Gaze  din Ploieşti au participat: domnul Prof.dr.ing. Pascu Mihai COLOJA –Rector, domnul Prof.dr.ing. Mihail Minescu, domnul Prof.dr.ing. Paul Roşca - Prorector, doamna Sef lucr.dr.ing. Caşen Panaitescu –Director Departamentul de Relaţii Internaţionale. De asemenea, au fost prezenţi: domnul Aurelian Gogulescu -Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, doamna Mihaela Hristache –Director Relaţii Internaţionale - Camera de Comerţ şi Industrie Prahova şi domnul Dr. ing. Octavian Susanu –reprezentant al Mediului de Afaceri.

del3.jpg

      În cuvântul său, E.S. Dl. TALAL MANSOUR ALHAJERI a scos în evidenţă prestigiul de care se bucură Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, în Orientul Mijlociu, dar în special în Kuweit, unde au lucrat şi lucrează mulţi absolvenţi ai universităţii ploieştene, atât din România, cât şi din alte ţări.

      În acest context, Domnia sa îşi manifestă dorinţa de a începe o colaborare între Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti şi Universitatea din Kuweit care are şi o Facultate de Petrol şi Gaze - ,,College of Engineering and Petroleum”.

      Rectorul universităţii împreună cu ceilalţi reprezentanţi prezenţi la discuţie au prezentat pe  scurt oferta educaţională a universităţii din acest an academic, fiind evidenţiat faptul că în prezent, funcţionează şi programe de studiu cu predare în limba engleză.  Oaspetele din Kuweit s-a arătat încântat de această informaţie.

      De asemenea, s-a discutat şi despre existenţa unor programe de studiu postunivesitare de scurtă durată, care par să fie foarte atractive.

      Vizita s-a încheiat cu un prânz de lucru, în timpul căruia s-au continuat discuţiile începute în cadrul întâlnirii, vizând probleme legate de posibilităţile de  cazare şi masă oferite de universitate studenţilor săi (costuri, confortul în căminul studenţilor, posibilităţi de petrecere a timpului liber, etc).

      Se vor face demersuri pentru încheierea într-un timp relativ scurt, a unui Acord de parteneriat între cele două universităţi.