Mergi la conţinutul principal
d
anunt

ÎN ATENȚIA COMUNITĂȚII ACADEMICE! - Actiuni CoronaVirus COVID-19

Având în vedere ultimele evoluții privind răspândirea Coronavirusului COVID-19, conducerea Universității Petrol-Gaze din Ploiești recomandă tuturor membrilor comunității academice, profesori, cercetători, studenți și personal didactic-auxiliar, să ia toate măsurile de precauție recomandate de autoritățile în domeniu.

Cabinetul medical al universității are obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților.

În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale sau au călătorit în zonele în care a fost declarată epidemia de Coronavirus, universitatea va informa Direcția de Sănătate Publică Prahova.

Ministerul Sănătății face o serie de recomandări :

  • Spălați-vă mâinile de multe ori;
  • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  • Nu vă atingeți ochii, nasul si gura cu mâinile;
  • Acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți;
  • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
  • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  • Persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, “trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”.
  • Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau din zonele aflate în carantină din Europa de cel puțin 14 zile.

 

Pentru membrii comunității academice care intenționează să călătorească în străinătate, reamintim că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării transmit frecvent recomandări de călătorie.

CONDUCEREA UNIVERSITĂȚII PETROL-GAZE DIN PLOIEȘTI VA RESPECTA RECOMANDĂRILE MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII ȘI VA ACȚIONA EFICIENT PENTRU A MENȚINE ÎN UPG PLOIEȘTI UN SPAȚIU SIGUR ȘI SĂNĂTOS PENTRU MEMBRII COMUNITĂȚII SALE.

 

 

RECTOR,

Prof. univ. habil. dr. ing. Florinel DINU